Molenbeek

De laatste jaren vestigen zich steeds meer mensen in Sint-Jans-Molenbeek. Met bijna 100.000 inwoners is het één van de grootste en meest diverse gemeenten van België. Als kunstenorganisatie is Ultima Vez allerminst een eiland binnen Molenbeek en het grootste deel van haar participatieve werking speelt zich dan ook af in deze unieke buurt.

 

Via nauwe samenwerkingen met partners als Centrum-West, BroM, BruSec, Zonnelied, Cardijnschool, MUS-E Belgium en het Brussels Ouderplatform zet Ultima Vez blijvend in op actieve participatie aan dans voor diverse publieken. Veel aandacht gaat hierbij naar de uitbouw van een draagvlak voor dans als kunstvorm binnen de buurt, school, samenleving, … Naast de visie en praktijk van Wim Vandekeybus wordt deze participatieve werking voornamelijk artistiek ingevuld door choreograaf en maker Seppe Baeyens. De laatste jaren bouwde hij veel expertise op in het werken met mensen met diverse achtergronden en leeftijden. Het thema intergenerationaliteit staat hier centraal.

 

In samenwerking met haar lokale partners vindt er onder meer elke zaterdag een Participatief Laboratorium plaats in de dansstudio in Molenbeek. Deze laagdrempelige werkplaats staat open voor zowel de dansgemeenschap als voor mensen die moeilijk toegang vinden tot de wereld van dans of theater.

 

Contactpersoon: Gilles Noël