Atelier Quartier+ with Magdalena Öttl

03.04.23–07.04.23
@ Ultima Vez
Teacher: Magdalena Öttl

Workshop data Maandag 3 april tot en met vrijdag 7 april 2023

Uren 10:00 - 17:00

Workshoplocatie
Ultima Vez (Brussel, België)

Kostprijs
€75

Voor
Iedereen

Opmerking
Wanneer je de workshop niet meer kunt bijwonen, kun je tot 72 uur voor aanvang van de workshop je geld terugkrijgen. Vanaf dat moment geven we geen restitutie meer.

Register

Magdalena Öttl (c) Nickel Photography

Workshop van de slechte choreografieën

Dit atelier draait rond dans alleen en dans samen. Twee dansen die één grote choreografie vormen, geschreven door de gemeenschap die we vormen. Een eenvoudige groepsdans, een activiteit met weinig inzet. Een basisinspanning naar een choreografie die gemaakt wil worden en één dag wil overleven.

Allereerst wil deze workshopweek ieders individuele vorm van fysieke expressie ontsluiten. Vervolgens probeert het het samen maken van een choreografie te stimuleren. Die twee thema's worden gekanaliseerd in tools die zullen worden toegepast binnen improvisatie en sessies van instantcompositie. De belangrijkste ervaring is het delen van het auteurschap van choreografieën die in het moment ontstaan. In realtime en echte snelheid zullen we elkaars methoden van deelnemen met creativiteit ondersteunen en er getuige van zijn. Gedurende de week zullen we proberen de microgemeenschap die we vormen aan te voelen. We zullen regels, spelletjes, insiders, kopieermechanismen en strategieën ontwikkelen om onze eigen esthetiek uit te vinden en vervolgens te definiëren.

Er wordt gewerkt met geïmproviseerde bewegingen en intuïtieve acties, er wordt geen specifieke dansstijl opgelegd. We leren gedachten, lichaam en ruimte te activeren door te leren hoe we zwaartekracht, ritme, momentum en verbeeldingskracht kunnen gebruiken. We zullen toegang vinden tot ieders creatieve stroom, om het proces van individuele en wederzijdse besluitvorming te verkennen.

De doelgroep van deze workshop is een groep mensen met weinig, geen of semi-professionele dansachtergrond. Mensen van alle genderidentiteiten, beperkingen, etnische en culturele achtergronden die geïnteresseerd zijn in het maken van choreografieën tegen een zeer lage inzet, zijn welkom om mee te doen. Deelnemers vanaf 12 jaar zijn welkom, de cursus wordt in het Engels gegeven, maar Magdalena zal proberen zo min mogelijk taal te gebruiken en rekent op de deelname van iedereen om de groep te helpen haar behoeften en vragen te begrijpen.