SOLD OUT - Workshop for professionals - Iñaki Azpillaga

28.08.23–01.09.23
@ Ultima Vez

Workshop date Monday, August 28, 2023 to Thursday, September 1, 2023

Hours
10:00 - 16:00

For
professional dancers

Location
Ultima Vez, Brussels, Belgium

Price
150 euro

Register

Deze workshop is helaas volzet
UV Workshop Iñaki Azpillaga (c) Sofie De Backere

Het overbrengen van de Ultima Vez-danstaal draait om de specificiteit van het creatieproces en de fysieke, energetische beweging waar Wim Vandekeybus’ performances bekend om staan.

Voortbouwend op zijn ervaring in het werken met Ultima Vez en gebaseerd op tientallen jaren performance-onderzoek naar dans en theater, zal Iñaki's workshop fysiek veeleisende taken voorstellen die te maken hebben met elementen van lichamelijke, psychologische en emotionele risico's. Deze taken zullen inherent verschillende beperkingen uitdagen en de deelnemers uitnodigen om deze te overstijgen. De workshop is ontworpen om de stroom van levende impulsen in het lichaam te ontsluiten. Eenmaal ontgrendeld, sturen onze aandacht, intentie en bewustzijn ons werk op natuurlijke wijze.

De primaire en praktische focus tijdens de workshop zal liggen op het delicate ontmoetingspunt tussen het precieze en het organische, tussen bewustzijn van ruimte en iemands vermogen om te reageren op de samenstellende elementen ervan, en om te improviseren binnen een structuur.

De overheersende nadruk ligt op het in zichzelf ontwikkelen van wat de 'totale daad' kan worden genoemd; een toestand waarin de artiest werkt aan het creëren van zijn of haar eigen 'beweging als een theatrale act' in plaats van als een techniek.

Niveau


De workshop is bedoeld voor professionele dansers. Het universum van Wim Vandekeybus/Ultima Vez baseert zijn werk op de confrontatie van de mens, creatieve verbeelding en atletische dynamiek. Een goede fysieke conditie wordt vereist.

Het Ultima Vez workshopprogramma is verdeeld in twee groepen, amateurs en professionelen. Onze niveau-indeling is gebaseerd op praktijkervaring en wordt toegepast door al onze docenten. Neem bij twijfel of onzekerheden gerust contact op met Simen via simen@ultimavez.com.