Residencies

Voor de residentiewerking verdiepen we de structurele samenwerkingen met workspacebrussels, MAP/WIPCOOP en Platform In De Maak, die samen een breed spectrum aan artiesten vertegenwoordigen. Zij krijgen studioruimte ter beschikking, selecteren autonoom de artiesten die daar gebruik van maken, en omkaderen hen elk vanuit hun organisatie. De werking omvat ook de toonmomenten en Open Studio’s in huis i.s.m. met WSB, en een actieve deelname van Ultima Vez aan het Brusselse partneroverleg van WIPCOOP.

PLATFORM IN DE MAAK

Platform In De Maak is een horizontale organisatie die ruimte faciliteert voor presentatie, ontwikkeling en noden van startende kunstprofessionals in de podiumkunsten. De artistieke werking is een collectieve verantwoordelijkheid waar alle betrokken makers zich toe verbinden vanuit het principe ‘wie organiseert, programmeert’. Op deze manier bouwt het Platform aan een solidair en duurzaam netwerk en kunnen de startende makers verschillende vaardigheden, zowel artistiek als productioneel/zakelijk, opbouwen.

WIPCOOP

WIPCOOP is de ‘Work In Progress Coöperatie’ van Mestizo Arts Platform die artiesten en nieuwe podiumcreaties extra wind in de zeilen geeft om zich verder te ontwikkelen, tot ze klaar zijn om de podia te veroveren. Het is een interstedelijke samenwerking met als doel nieuw artistiek werk zichtbaar te maken en artiesten te linken met organisaties die hen verder kunnen helpen met de ontwikkeling, presentatie en spreiding van hun werk. De belangrijkste tools hiervoor zijn de jaarlijkse WIPCOOP-dagen in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen, waarop nieuw werk aan een publiek van professionele kijkers wordt getoond en wordt gepeild naar engagementen binnen het netwerk van partners.

WORKSPACEBRUSSELS

workspacebrussels is een laboratorium voor artistieke ontwikkeling binnen de podiumkunsten en focust op research, experiment en creatie. De projecten worden geselecteerd via een open call en kunnen bij één van de partnerorganisaties in residentie gaan. workspacebrussels zorgt voor de nodige omkadering en presentatiemomenten.

UV DANSERS

Ook de dansers die in onze eigen producties spelen, krijgen ondersteuning van Ultima Vez bij het maken van hun eigen werk.

nieuwZwart (c) Pieter-Jan De Pue