Dag van de Dans 2021

Op 24 april vierden we de dans. Voor de 7de editie van Dag van de Dans werd het Ultima Vez gebouw omgetoverd tot een interactief videomuseum. In 8 video's toverden Ultima Vez-dansers onze werkomgeving om tot een audiovisueel labyrint. Bruzz kwam kijken.

Hands do not touch your precious Me

Met Hands do not touch your precious Me creëert Wim Vandekeybus een mythisch verhaal van confrontatie en transformatie, van licht en duister, van dood en hergeboorte. Hij werkt hiervoor samen met componiste Charo Calvo, acht dansers en – voor het eerst – met performer en beeldend kunstenaar Olivier de Sagazan. Samen scheppen ze een universum waarin lichamen als levende en vleselijke sculpturen balanceren tussen het utopische en het gruwelijke, tussen het krachtige en het fragiele.

Birds

Na het succes van Tornar (2015) en INVITED (2018) bouwt danser en choreograaf Seppe Baeyens met Birds verder aan zijn onderzoek naar het vormen van een tijdelijke gemeenschap. In deze nieuwe productie onderzoekt hij de scheiding tussen theater en realiteit. Om dit te bereiken verlaat hij het theater en zoekt hij de openbare ruimte op. De première op 16 april werd omwille van de coronamaatregelen uitgesteld tot nader order.